Di. avond Arnhem

Dinsdagavondcompetitie op Papendal

RETO organiseert in de periode april t/m begin september op dinsdagavond trainingswedstrijden in competitieverband. Locatie is het wielerparcours op Nationaal Sportcentrum Papendal (bij Arnhem). Het totaal van de wedstrijden die RETO vanaf de eerste dinsdag na het ingaan van de zomertijd organiseert vormen samen het eindklassement van de RETO Dinsdagavondcompetitie.

Hoe laat is de start?
De wedstrijden gaan om 19.15 uur van start. Inschrijven is al mogelijk vanaf 18.45 uur aan het parcours. Vlakbij het parcours is voldoende parkeerruimte beschikbaar, evenals kleedruimte en douchegelegenheid. 

Categorie indeling
Deze competitie is toegankelijk voor wielrenners vanaf 14 jaar en wordt onderverdeeld in drie categorieën, te weten:
·  Categorie A: elite, beloftes, amateurs en junioren
·  Categorie B: sportklasse, masters en daglicentiehouders
·  Categorie C: jeugd categorie 7, nieuwelingen, dames, junior dames en nieuwelingen dames.

Categorie A rijdt 90 minuten, categorie B 75 minuten en categorie C 60 minuten, waarbij 10 minuten voor de verstreken tijdsduur het sein “nog drie ronden” wordt gegeven. Iedere categorie heeft zijn eigen prijzenschema en klassement.

Deelnemers
RETO leden met een KNWU licentie kunnen gratis deelnemen aan deze competitie. Niet RETO leden betalen € 4,00 per wedstrijd. 

De daglicentie is met ingang van 2011 door nieuwe regelgeving van de KNWU vervallen. Renners en rensters, die gewoon eens willen proberen mee te doen aan een wedstrijd, maar niet in het bezit zijn van een door de KNWU afgegeven geldige licentie, kunnen ook deelnemen. In dat geval vragen zij eerst direct een basislidmaatschap aan bij de KNWU, krijgen vervolgens van de KNWU een pasje en op vertoon van dat pasje kunnen ze tegen betaling van € 4,00 per wedstrijd deelnemen aan de Dinsdagavondcompetitie. 

Voor toerleden van RETO geldt dat zij twee mogelijkheden hebben om te doen aan de Dinsdagavondcompetitie: (1) ze vragen een dubbel lidmaatschap aan en doen vervolgens gratis mee of (2) ze vragen direct een basislidmaatschap aan bij de KNWU en betalen vervolgens € 4,00 per wedstrijd.

Eindklassement
Bij voldoende deelname zijn er voor de eerste 10 per categorie aan het einde van deze competitie eindprijzen. Van het binnengekomen geld wordt +/- 70% uitgekeerd als prijzengeld, evenredig verdeeld over de drie categorieën. Bij een gelijke eindstand is de uitslag van de laatste wedstrijd bepalend voor het eindklassement. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement, dient men in ieder geval aan de helft van het aantal wedstrijden plus 1 deelgenomen te hebben. Eindprijzen worden aansluitend aan de laatste wedstrijd uitgekeerd. Is men de laatste wedstrijd niet aanwezig, vervalt het recht op de eindprijs, en komt deze ten goede aan de organiserende vereniging.

Uitslagen
Uitslagen staan onder het submenu links.

Puntenverdeling
Per categorie krijgen de eerste 10 gefinishte renners punten, te weten:1e plaats: 15 punten, 2e plaats 12 punten, 3e plaats 10 punten, 4e plaats 8 punten, 5e plaats 6 punten, 6e plaats 5 punten, 7e plaats 4 punten, 8e plaats 3 punten, 9e plaats 2 punten en 10e plaats 1 punt. 

Rugnummers
Deelnemers aan deze competitie krijgen aan het begin van deze competitie een vast rugnummer, welke zij de gehele competitie dragen. Voor dit rugnummer wordt een borg van € 10,00 berekend, die de deelnemer bij inlevering aan het eind van de competitie terugkrijgt. De deelnemer is verplicht dit rugnummer duidelijk zichtbaar aan de rechterzijde van zijn of haar rug te dragen.

RETO zorgt voor:
· Kleed- en doucheruimte
· 3 Juryleden
· Een veilig en afgesloten parkoers
· EHBO zichtbaar en duidelijk herkenbaar aan het parkoers

http://www.reto-arnhem.nl/disciplines/wielrennen/dinsdagavondcompetitie/